"Työryhmä esittää kovia tiukennuksia tupakkalakiin. Lakiin halutaan vastaavat säännökset kuin alkoholilaissa. Alle 18-vuotiaat eivät saisi enää ostaa tai pitää hallussaan tupakkatuotteita. Tupakkatuotteiden myynnistä alaikäisille voitaisiin tuomita jopa vankeutta.

Tupakkatuotteita ei työryhmän esityksen mukaan saisi myöskään pitää näkyvästi esillä kaupoissa.

Tupakointitiloja ei saisi perustaa alaikäisten käytössä oleviin sisätiloihin eikä ulkoalueille, ei myöskään sairaaloiden ja terveyskeskusten sisätiloihin tai ulkoalueille."

Tämä jutun luin 18.12.08 ilta-sanomien nettisivuilta.
Asian pointin ymmärrän tässä että alaikäisten tupakointi halutaan loppuvan, se että alaikäiset eivät saisi enää ostaa tupakkaa ja se että alaikäiset ei saisi pitää hallussa tupakkaa. mikä on minun mielestäni hyvä juttu on se että yritetään saaha näin loppumaan nuorten tupakointi. mutta mutta...
tässä kumminkin mättää yks juttu. tai no okei aika monta asiaa mättää tässä jutussa. esimerkiksi se, että jos kaupoista otetaan pois tupakkaa tuotteet nii nuoret kumminkin voi ostaa joltai muulta(yksityinen henkilö) tupakkaa. tai se että nuoret(alle 18-v.) voivát kyl pistää jonkun muun ostamaan tupakkaa, joka on jo 18-vuotias. kuka sitä valvoo? ei tietääkseni kukaan. ja pystytäänkö sitä valvomaa? ehkä pystytään ehkä ei. mutta veikkaanpa että sitä ei pystytä valvomaan.
ja myöskin se, että nuoret, jotka ovat alle 18-v, voi ostaa joltakin(yksityinen henkilö) joka myy venäläistä tupakkaa. ja kuka voi valvoa sitä että millo joku yksityinen myy alle 18-vuotiaalle tupakkaa. sitä ei voi valvoa että alle 18-vuotias ostaa joltakin yksityiseltä henkilöltä tupakkaa. laittaako tämä työryhmä jonkun valvomaan/tekemään tarkastusta jokaiseen taloon ettei kukaan myy alle 18-vuotiaalle tupakkaa ja tuomita vankeuteen? onkoha heillä sellasia resursseja? veikkaanpa että ei ole. ja tuokin että sairaaloiden ja terveyskeskusten sisätiloissa ei saisi polttaa alaikäisiä. se on oikein hyvä juttu sekin mutta kuka viitsii välittää että kuka siel polttaa ja jaksaa kattoa että onko joku henkilö 18-vuotias henkilö vaiko ei.
eli minun mielestäni tämä on aika turha yritys vähentää/lopettaa nuorten tupakointi. tämä on vain mielipiteeni asiaan. en tiedä onko kovin moni muu samaa mieltä kanssani mutta en välitä siitä onko vai eikö. jokaisella on oma mielipiteensä.